Politika Privatnosti

Ko smo mi

Adresa naše web stranice je: http://excellence.com.hr.

Komentari

Kada posjetitelji ostave komentare na stranici, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posjetitelja i string korisničkog agenta pretraživača kako bismo pomogli u otkrivanju neželjene pošte.

Anonimizirani niz kreiran od vaše adrese e-pošte (također poznat kao hash) može biti poslan Gravatar servisu da provjeri da li se koristi. Gravatarova politika privatnosti dostupna je na: https://automattic.com/privacy/. Nakon što je vaš komentar odobren, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medija

Ako ste registrirani korisnik i postavljate slike na stranicu, trebali biste izbjegavati postavljanje slika s EXIF ​​oznakama lokacije. Posjetioci stranice mogu preuzeti i pročitati pune podatke o lokaciji sa slika na stranici.

Kolačići

Ako komentirate stranicu, moći ćete odabrati da svoje ime, adresu e-pošte i web stranicu sačuvate u kolačićima, tako da sljedeći put kada napišete komentar, gornje informacije će biti prikladno popunjene. Kolačići ističu nakon godinu dana.

Ako posjetite stranicu za prijavu, kreirat ćemo privremeni kolačić kako bismo provjerili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ne sadrži nikakve lične podatke i biće obrisan kada se pretraživač zatvori.

Prilikom prijavljivanja kreiramo i nekoliko kolačića potrebnih za spremanje vaših podataka za prijavu i odabranih opcija ekrana. Kolačići za prijavu ističu nakon dva dana, a kolačići opcija ekrana ističu nakon godinu dana. Ako označite “Zapamti me”, prijava će isteći nakon dvije sedmice. Ako se odjavite sa svog naloga, kolačići za prijavu će biti izbrisani.

Ako uređujete ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pretraživaču. Ovaj kolačić ne sadrži nikakve lične podatke, samo ukazuje na ID članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj sa drugih stranica

Članci na ovoj stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video zapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica ponaša se na sličan način kao da je korisnik direktno posjetio web stranicu.

Web lokacije mogu prikupljati informacije o vama, koristiti kolačiće, uključiti dodatne sisteme za praćenje trećih strana i pratiti vaše interakcije s ugrađenim materijalom, uključujući praćenje vaših interakcija s ugrađenim materijalom ako imate račun i prijavljeni ste na tu stranicu.

S kim dijelimo podatke

Ako zatražite poništavanje lozinke, vaša IP adresa će biti uključena u poruku koju pošaljete.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako ostavite komentar, njegov sadržaj i metapodaci će biti pohranjeni na neodređeno vrijeme. Zahvaljujući tome, u mogućnosti smo automatski prepoznati i odobriti naknadne komentare, bez da ih svaki put šaljemo na moderaciju.

Za korisnike koji su se registrovali na našoj web stranici (ako ih ima), također pohranjujemo lične podatke unesene u profil. Svaki korisnik može pregledati, ispraviti ili izbrisati svoje lične podatke u bilo kojem trenutku (osim korisničkog imena koje se ne može mijenjati). Administratori stranice također mogu vidjeti i modificirati ove informacije.

Koja prava imate na svoje podatke

Ako imate korisnički nalog ili ste komentarisali na ovoj stranici, možete zatražiti datoteku sa izvezenim skupom vaših ličnih podataka u našem vlasništvu, uključujući sve one koje ste dali. Također možete zatražiti da izbrišemo sve vaše lične podatke u našem posjedu. Ovo se ne odnosi na podatke koje smo dužni čuvati iz administrativnih, pravnih ili sigurnosnih razloga.

Gdje šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge otkrivanja neželjene pošte.